Algemene info

  • 27 april vernissage
  • 28-29-30 april 2023
  • 1-6-7 mei 2023
Openingsuren:

Bij Kasteel Le Paige in Herentals onthulde kunstenaar Carlo van Tichelen zijn intrigerende creaties in de tentoonstelling ARTificieel, waar artificiële intelligentie en kunst elkaar ontmoetten in een ongekend samenspel. Deze expositie bracht werken voort die de verbeelding tartten en de grenzen van traditionele artistieke expressie verlegden.

Zijn meest opvallende stukken waren als een ontmoeting tussen het onverwachte en het bekende, waarbij Mickey Mouse een informeel gesprek voerde aan de toog van het legendarische café Silver Tree, de Vrouw van Wijck uit Noorderwijk gestalte kreeg naast Jezus van Nazareth, en Romeo en Julia een moderne herinterpretatie kregen. Hoewel eerder in Amerika al een vergelijkbare kunstvorm was tentoongesteld, markeerde deze expo in Herentals de primeur voor dergelijke creaties in België.

ARTificieel opende de poort naar een nieuwe dimensie in de kunstwereld, waarbij de computer als kunstenaar optrad, gestuurd door de gedachtegangen en denkwijzen van Carlo van Tichelen zelf. De tentoonstelling belichtte de potentie van artificiële intelligentie in de kunst en tastte de grenzen af van wat mogelijk is wanneer menselijke creativiteit hand in hand gaat met technologische vernuftigheid.

Carlo gelooft sterk in de rol van artificiële intelligentie in de toekomst van kunst en ARTificieel was een voorproefje van de mogelijkheden die deze technologie kan bieden. Met een mix van verwondering en nieuwsgierigheid bood de expo een glimp van een toekomst waarin kunst en technologie zich verstrengelen tot een ongekende vorm van expressie.

No items found.