Algemene info

  • Vernissage 25 februari 2024 - van 14u tot 17u
  • Tentoonstelling van 24 februari tot 30 maart 2024
Openingsuren:

Donderdag, vrijdag en zaterdag: van 14u tot 18u - Zondag: van 12u tot 17u

In galerij Nobody & Friends ben ik te gast samen met twee andere gastkunstenaars: Paul De Wachter met beelden en Walter Dermul met figuratieve olieverfschilderijen. Ook de vaste kunstenaars weten talloze bezoekers te inspireren.

Zelf breng ik mijn collectie van Mickey mee die een reis maakt doorheen de kunstgeschiedenis. Ontdek hoe de meester Vermeer zijn vernieuwend licht laat schijnen op Mickey Mouse. Werken met inspiratie van Fragonard, Degas en Hopper geven hun geheimen prijs aan deze digitale schilderkunst. Want grote meesters onthullen niet alleen hun boodschap, maar bieden ook inspiratie voor vernieuwde perspectieven over de markt vandaag.

De galerij brengt visuele muren in een winkel- en keldersfeer, en nodigt je uit op een ontdekkingsreis door de verbeelding. Laat je meeslepen door een fascinerende mix van kunst en technologie, waar AI en menselijke creativiteit samenkomen.

Elk kunstwerk in deze tentoonstelling is een verbluffend voorbeeld van de symbiose tussen fictie en kunstmatige intelligentie. Laat jezelf onderdompelen in levendige schilderijen ontstaan uit algoritmes die dromen in kleuren, sculpturen die lijken te leven met een eigen verhaal en installaties die je meenemen naar parallelle werelden.

De interactieve elementen laten je toe om te communiceren met de kunstwerken op een manier die je nooit voor mogelijk had gezien. Beleef een moment van verwondering terwijl je getuige bent van kunst die niet alleen wordt gepresenteerd, maar ook reageert op jouw aanwezigheid.

"Aan de voet van het KMSKA" geeft deze kruising tussen digital art, schilderkunst en filosofie een figuratief beeld van grootmeesters die de straat oversteken en hun licht over 2024 laten schijnen.

No items found.