Algemene info

1-31 augustus 2023

Openingsuren:

Met het zinderende succes van het Zomerspoor festival dat Herentals transformeerde, leek het gehele stadscentrum tot leven te komen gedurende de bruisende maand augustus. Tina Van Loy en Erik Thys, de gedreven breinen achter dit fonkelende festijn, keken vol trots terug op een maand vol activiteiten die de stad in een gloed van verbondenheid hulden.

Het festival was als een bonte mozaïek van 123 diverse evenementen, van kunstexposities tot theaterstukken, van sportieve hoogstandjes tot betoverende muzikale optredens. Niet alleen werden er nieuwe ervaringen gedeeld, maar ook werden banden tussen mensen gesmeed die voorheen vreemden voor elkaar waren.

Het hoogtepunt van het festival was de autoloze sportdag, waar maar liefst 25 sportverenigingen samensmolten tot een enkele bruisende energie. Het stadscentrum, vrij van auto's, ademde sportiviteit en samenhorigheid.

Het meest opvallende was echter de manier waarop Zomerspoor als een platform diende voor lokale initiatieven en kunstenaars. Van onder de bevolking zelf ontstonden prachtige creaties, zoals de ontroerende theatervoorstelling 'Spoorzoekers', waar gewone Herentalsenaren met diverse achtergronden schitterden op het podium, en nu als een hechte vriendengroep door het leven gaan.

De impact reikte verder dan de laatste tonen van het festival. Initiatieven zoals Molekens Kermis en Farm Festival vonden nieuwe inspiratie in het succes van Zomerspoor en planden alvast vervolgdata. Het festival had de stad niet alleen verlevendigd gedurende de maand augustus, maar had ook zaadjes geplant voor een blijvende bloei van kunst, cultuur en gemeenschap.

Tina en Erik, tevreden met het succes maar bedachtzaam over de toekomst, hielden hun kaarten voor de volgende zomer nog even tegen de borst. Zou Zomerspoor opnieuw schitteren in 2024? Een vraag die voorlopig in de lucht hing, wachtend om beantwoord te worden. Maar één ding was zeker: de geest van Zomerspoor had diepe wortels geschoten in het hart van Herentals en liet een onuitwisbare indruk achter die nog lang zou nagalmen.

No items found.